Vandringslederna kring Bomarsund, Prästö och Sunds kyrka erbjuder rika möjligheter till att uppleva historiens vingslag och samtidigt njuta av omväxlande natur.

Djävulsberget sträcker sig 62 meter över havet och var menad att bli en utpost i anslutning till Bomarsunds fästning. Byggandet av utposten slutfördes aldrig, därför finns ingen konstruktion att se. Men vill man uppleva en enastående utsikt så är Djävulsberget ett perfekt besöksmål.

I samband med att Ålands självstyrelse firade 100 år invigdes det nya besökscentret i Bomarsund i juni 2022. På självstyrelsedagen den 9 juni förevisades centret Sveriges kungapar och Finlands presidentpar Det första året besökte närmare 40 000 personer detta museum. I dess lokaler visualiseras fästningens historia på olika sätt, både traditionellt och digitalt. Besökscentret ligger bara ca 200 m från campingplatsens reception och Restaurang Furulundsgården.

Det finns mycket att se och upptäcka i Bomarsund. På vår camping kan ni hyra cykel eller roddbåt och rakt över vägen hittar ni Bomarsunds simstrand.

NJUT AV EN VACKER SKÄRGÅRD

PRISLISTA 2024

PRISLISTA